Официалното оттегляне на САЩ от Парижкото споразумение за климата е

...
Официалното оттегляне на САЩ от Парижкото споразумение за климата е
Коментари Харесай

Оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата е тежък удар

Официалното отдръпване на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата е тежък удар за този пакт за битка с климатичните промени, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес, откакто през вчерашния ден Вашингтон уведоми публично Организация на обединените нации, че излиза от съглашението, съобщи Българска телеграфна агенция.

Безусловно това по най-сериозен метод подкопава съглашението, доколкото Съединени американски щати са водещи в света от позиция на нездравословните излъчвания. Разбира се, без най-голямата стопанска система в света доста мъчно може да се приказва за съглашение за климата, сподели Песков, представен от ТАСС, на всекидневния си брифинг с публицисти.



Европейският съюз е подготвен да ускори съдействието с останалите страни в Парижкото съглашение макар оповестеното от американците евакуиране, съобщи еврокомисарят по въпросите на климата и енергетиката Мигел Ариас Канете.

" Парижкото съглашение има здрави основи и ще просъществува. Европейски Съюз, дружно с сътрудниците ни, е подготвен да ускори съдействието с всички страни за реализирането му ", реагира Канете в Туитър след новината за формалното отдръпване на Съединени американски щати.

Испанецът, който оглавяваше преговорния екип на Европейски Съюз във френската столица през декември 2015 година, увери, че Евросъюзът ще продължи да работи със " страните по съглашението и организациите в Съединени американски щати, които резервират уговорката си към амбициозните дейности в интерес на климата. Под " страни по съглашението " той схваща американските градове и щати, които са уверени в нуждата да се води битка против световното стопляне, отбелязва Агенция Франс Прес.-->
Германия изрази страдание за решението на американското държавно управление, само че акцентира, че то не е изненадващо, показва Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР