Официално издигат днес професор Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева

...
Официално издигат днес професор Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева
Коментари Харесай

Официално издигат Анастас Герджиков и Невяна Митева за президентските избори

Официално издигат през днешния ден професор Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева за президент и вицепрезидент на страната.

Снимка: Ладислав Цветков

Учредителното заседание на Инициативния комитет по номинацията им е в НДК.



В този предприемчив комитет влизат 67 души - представители на всички сфери на публичния живот в страната.

Сред тях са ректори на осем висши учебни заведения, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, някогашният министър на образованието и науката и народен представител от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев.

Снимка: Ладислав Цветков

Има и представители на образованието, науката и културата.

Проф. Николай Овчаров разяснява пред публицисти, че поддържа кандидатпрезидентската двойка, тъй като в нея има настоящ ректор, тъй като почита проф. Анастас Герджиков и счита, че ще може да направи едно умиротворяване в обществото.

" Той е добър, ослепителен представител на дясното, към което и аз считам, че съм, тъй че считам, че това е една доста добра кандидатура ", добави проф. Овчаров.

Красимир Вълчев разяснява, че упоритостите на проф. Анастас Герджиков са да бъде обединител на нацията, от което имаме потребност. " Очевидно политиките на ненавист, на разделяне, не дават различен резултат, с изключение на фрагментация на обществото ", уточни той. Вълчев сподели, че проф. Герджиков е приел поддръжката на ГЕРБ, само че решението в началото да се кандидатира за президент е напълно негово.

Певицата Милена Славова сподели, че поддържа проф. Герджиков, тъй като счита, че България има потребност от човек, потвърдил себе си в областта на културата години наред, ерудиран и просветен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР