Официални представители на украинските власти информираха за открити три тела

...
Официални представители на украинските власти информираха за открити три тела
Коментари Харесай

Украйна обвинява руските войски в обстрел срещу училища и болници

Официални представители на украинските управляващи осведомиха за открити три тела в учебно заведение в Харков, изумено от съветски обстрел, заяви Асошиейтед прес.

Спасителните екипи са разкрили жертвите на фона на продължаващите съветски офанзиви в източните елементи на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Жертвите са резултат от осъществената през вчерашния ден офанзива против гъстонаселени региони в Харков, втория по величина украински град, при която има и 23 ранени.

От кабинета на президента Володимир Зеленски оповестиха, че съветски обстрел е разрушил учебно заведение в Краматорск, а 85 жилищни здания са потърпевши. Службата за избавителни действия на Украйна заяви, че нейни чиновници са завършили работата си в атакуваното в четвъртък учебно заведение и са разкрили там телата на три жертви.

" Руските удари по учебни заведения и лечебни заведения са доста мъчителни и отразява същинската им цел да трансфорат мирни градове в отломки “, сподели губернаторът на Донецка област Павло Кириленко.

Ген. Игор Конашенков, представителят на съветското министерство на защитата, обаче съобщи, че съветският удар е умъртвил към 300 украински бойци, които употребявали като своя база 23-то учебно заведение в Краматорск. Също по този начин той заяви, че руснаците са унищожили склад за муниции на украинските сили в индустриалната зона на град Николаев.

Конашенков добави, чу съветските сили са унищожили четири ракетни установки за залпов огън " Хаймарс ", доставени от Съединени американски щати на Украйна сред 5 и 20 юли. Вашингтон е декларирал, че досега е доставил 12 батареи " Хаймарс " и се готви към тях да добави още четири.

АП категорично показва, че упоменатите нагоре цифри не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР