Очните специалисти са убедени, че зрението не е константна величина,

...
Очните специалисти са убедени, че зрението не е константна величина,
Коментари Харесай

Как да подобрим зрението си и да променим диоптъра си

Очните експерти са уверени, че зрението не е константна големина, а зависи от нашето физическо, само че и психическо положение. Съществуват разнообразни способи, които могат да оказват помощ за подобряването му.

Цялостното трениране на очите, подсилването на очната мускулатура посредством очна гимнастика, само че също превъзмогването на психическите блокади могат да ни оказват помощ безусловно да погледнем на света с нови очи.

В нашето неподвижно компютърно-смартфоново общество от ден на ден хора страдат от късогледство. Стресът в професионалния и персоналния живот също може да отслаби зрението и даже да докара до тежки очни болести. Съвременните очни специалисти са единомислещи в мнението, че тренировките на зрението могат да оказват помощ.

Дори при тежки очни болести те могат да спомагат за попречване или задържане на дегенеративните процеси. При това е значимо да се осъзнае, че очите са огледало и изразител на нашия вътрешен свят. Затова цялостните тренировки на зрението са изключително ефикасни и трайни, когато са съобразени с индивидуалнта конфигурация към живота и прочувствения ни статус.

Деформациите не са закрепени

В университетската медицина се смята, че очната ябълка на късоглед човек е прекомерно дълга, а на далекоглед – прекомерно къса. Знаете ли, че ние се раждаме далекогледи? При това 5 до 7 диоптъра са естествени. Чрез придвижване и заинтригувани изследвания на нашето обграждане ние упражняваме очните си мускули от ранно детство. Очната леща е цилиарен мускул, който се състои от гладкомускулни нишки, ситуирани в 3 посоки – меридионално, радиално и циркулярно. При по едно и също време редуциране на трите типа нишки Циновите връзки се разхлабват и отпускат лещата. В резултат се усилват предно-задната й ос и нейната пречупвателна дарба, т.е. окото се нагажда за близко гледане.

При това очната леща се извива по-силно, което прави допустимо по-ясното виждане на ситуирани в непосредствена непосредственост обекти. Тази опция за приспособяване на лещите се назовава аклиматизация. В първите години от живота ни нашите лещи могат с течение на времето да стават все по-флексибилни при настройването си към разнообразни дистанции. Така в оптималния случай по натурален метод ще придобием обикновено зрение и няма да се нуждаем от очила.

Работата на компютър: чист стрес за очите

В университетската медицина се приема, че еластичността на очната леща отслабва с придвижване на възрастта. Специалистката по цялостна подготовка на очите обаче потегля от друга изходна позиция. Тя счита, че цилиарният мускул във вътрешното око, който е виновен за флексибилното пригаждане на лещата на разнообразни дистанции, се уморява и като всеки различен мускул може просто да бъде квалифициран. Също релаксирането и прочистването от токсини може да се отрази добре на лещата, като в същото време се отстранен отлаганията.

Сухите и раздразнени очи, замъгленото виждане, чувствителността към светлина, напреженията в раменете и врата, както и проблемите с концентрацията най-често се дължат съгласно експертката на едностранно стресиране на очите на работното място. На компютъра човек гледа съвсем непрекъснато на едно и също разстояние. При това цилиарният мускул, който ръководи очната леща, е в непрекъснато напрежение и очите към този момент не могат толкоз бързо да се настройват на разнообразни дистанции, което още повече подтиква възрастовото далекогледство. При младежи това по-често води до увеличение на късогледството.

Цялостно трениране на очите при тежки очни болести

Дори при тежки дегенеративни болести очните извършения могат в огромна степен да поддържат лечебния развой: различните способи за лекуване на очите неведнъж включват постоянна целенасочена очна гимнастика.

Упражнение за очите на Клаус Клайбер

Дръжте брадичката си неподвижна. Вземете малко топче или повдигнете палец директно пред носа си и се вгледайте в него. Сега фокусирайте погледа си единствено върху топчето или палеца. Картината зад него ще е леко размазана, защото очите не шарят към този момент напред-назад. Докато продължавате да се взирате в топчето, започнете постепенно да го движите наляво, надясно, нагоре, надолу и след това в кръг – по часовниковата стрелка и назад. При това не отделяйте очите си от топчето или палеца си. Накрая затворете очи със мощно стиснати клепачи, по-късно ги отворете колкото е допустимо по-широко и радостно се огледайте в близост. Във втората част на упражнението следете топчето или палеца си при придвижване на разнообразни дистанции, т.е. като го приближавате и отдалечавате от носа си. Клаус Клайбер предлага начинаещите да практикуват по 3 модула дневно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР