Очарователен и тревожен период, който отеква в нашето време, така

...
Очарователен и тревожен период, който отеква в нашето време, така
Коментари Харесай

Поглед към Германия от 20-те години на миналия век

" Очарователен и обезпокоителен " интервал, който отеква в нашето време, по този начин дефинират 20-те години на предишния век. Особено в Германия. Сега имаме късмет да надникнем в живота там и тогава, с помощта на нова галерия в центъра " Помпиду " в Париж.

Поглед към Германия от 20-те години и към художественото и културно течение в страната преди идването на нацистите на власт, съобщи Българска телеграфна агенция. Експозицията е открита през днешния ден и ще продължи до 5 септември.
 Регистрацията на украинците: бърза, смела, неефективна 12 май 2022 | „ Ние сме номер едно в Европа по регистрация на украински бежанци “. За това се похвали министърът на нововъведенията...
От Ото Дикс до Жан Мамен и към двадесет художнички, и от Кристиан Шад до Алфред Дьоблин, Фриц Ланг или Бертолт Брехт, експозицията включва 900 произведения и документи.

Всички те свидетелстват за течението, известно като " Нова определеност " или " Нова обективност " ( " Neue Sachlichkeit), което съставлява леден, отдалечен, непоколебим взор, лишен от всякаква индивидуалност по отношение на действителността, изясни за " Франс Прес " Флориан Ебнер, куратор на изложбата взаимно с Ангела Лампе.

Представени в тематични секции, тези произведения " влизат разговор с творчеството на " паметника " на немската снимка Аугуст Зандер ", създател на нормативна подредба на обществото, добавя уредникът.

" Новата определеност " ще се трансформира в общ девиз на придвижването " Цайтгайст " ( " Духът на времето " или " Духът на епохата " ), учредено на рационалност, стандартизация и утилитаризъм. "

" То се популяризира във всички пластове на обществото, разграничени и поляризирани ", прецизира Ебнер.

След Първата международна война (1914-1918 г.) " полезностите се срутват, елитите на Германската империя се провалят, а младата Ваймарска република се пробва да оцелее, отвръщайки се от всяка подправена индивидуалност ", прибавя уредникът.

Изложбата демонстрира по-специално по какъв начин тази нова идея за изкуството, въпреки и да се стреми да демократизира културата, се пробва да модифицира или усъвършенства индивида посредством техниката.

В Германия през 20-те години на предишния век индивидът е теоретичен да чете нови изображения (детски книги, плакати, нова типография) и е " просветен " посредством нови медийни техники (плакати, реклами, фотомонтажи, фотоси, изложения, радио, кино) и посредством спектакъл или настоящи опери (Пискатор, Брехт).

" Това е наклонност към нов реализъм, който е доста леден, доста дистанциран и прекомерно далечен от усеща, страсти, индивидуалност ", удостоверява Анджела Лампе, за която изложбата е " отзив на нашето очарователно и обезпокоително време ".
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР