Очаква се, че експремиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще

...
Очаква се, че експремиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще
Коментари Харесай

Борис Джонсън може отново да се бори за премиерския пост

Очаква се, че експремиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще взе участие като претендент в идната конкуренция за водач на Консервативната партия и респективно за английски министър председател, предае БНР с позоваване на английския в. " Таймс ".

" Той прави сходни сондажи и се счита, че това е въпрос на народен интерес ", написа в " Туитър " политическият редактор на вестника Стивън Суинфорд.

Смята се, че Риши Сунак и Пени Мордант, двама кандидати в предходното съревнование за водачество на Консервативната партия тази година, ще се надпреварват за идващ министър-председател, заяви от своя страна Sky News.

Лиз Тръс, която размени Джонсън като министър-председател на Обединеното кралство през септември, подаде оставка през днешния ден след едвам шест седмици на поста - най-кратко обитавалия на този пост министър председател в английската история.

Новият водач на Консервативната партия и държавното управление ще бъде определен преди края на идната седмица, съгласно Греъм Брейди, ръководител на Комитета 1922, който де факто управлява вътрешнопартийните избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР