Обявената мобилизация в Русия е не само удължаване на страданията

...
Обявената мобилизация в Русия е не само удължаване на страданията
Коментари Харесай

Зеленски: С мобилизацията Кремъл унищожава коренните народи, в Крим е катастрофа

Обявената готовност в Русия е освен удължение на страданията на украинците, само че и удар против коренните нации на Крим, Дагестан, Кавказ, Сибир, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Униан.

 

Той съобщи, че Киев подхваща нова вълна от дипломатическа интензивност в политическите и бизнес средите зад граница, както и измежду студентските общности. По думите му, навсъде по света ще се чуе украинската позиция за това по какъв начин може да бъде спряно съветското зло.

 

„ Ще подчертаваме и върху това, че незаконната готовност се употребява от Русия освен за това да се удължат страданията на хората в Украйна и с цел да бъде дестабилизиран светът още повече, само че и за физическото заличаване на мъжете – представители на коренните нации, живеещи на територии, следени от Руската федерация. " – акцентира Зеленски.

 

Той дефинира обстановката в Крим като пагубна.

 

" Напълно се удостоверява информацията за кримско-татарския народ: множеството призовки за готовност са точно за негови представители. Това е още един детайл от политиката на геноцид от страна на Русия, още една причина за незабавна и твърда реакция от целия свят. " – сподели още Зеленски.

 

Той добави, че на територията на Русия ситуацията е същото.

 

" Това е планувана имперска политика. Това е удар против народите, да вземем за пример на Дагестан и против целия Кавказ, против коренните нации на Сибир и други територии. " – уточни Зеленски.

 

 

Превод Faktor.bg

 

Източник 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР