Общо 87 пациенти се възползваха до този момент от Бързия

...
Общо 87 пациенти се възползваха до този момент от Бързия
Коментари Харесай

Бързият коридор за прегледи в ИСУЛ на засегнати от наводненията остава в сила, досега са преминали 87 души

Общо 87 пациенти се възползваха до този миг от Бързия кулоар, който УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ разкри за предпочитано обслужване /лечение и диагностика/ на потърпевшите при наводненията в Северозападна България.

57 от тях са били признати за хоспитализация, а останалите, след обзор и проучвания, са били освободени за домашно лекуване.

Въпреки че коридорът в началото беше разгласен за жителите на Берковица и Монтана, където първо връхлетя естественото злополучие, помощта на болничното заведение са потърсили и хора от Видин, Враца, Мездра, чиито домове също бяха залети в следствие от придошлите води. Тези жители също са били обслужени с преимущество и им е била предоставена нужната здравна грижа.

Сред тях е 88-годишна жена от Видин, която е приета в болница с данни за сериозен кръвоизлив в региона на гастроинтестиналния тракт.

УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ ще продължи да приема с преимущество и без направление пациенти от всички потърпевши от наводненията общини от Северозападна България, до момента в който обстановката в обитаемоте места се възстановява.

Условието е те да потърсят помощ през Спешното поделение на болничното заведение и да потвърдят, че са непрекъснати поданици на някой от засегнатите региони в Северозападна България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР