След поредното наводнение в Северозападна България, пораженията са сериозни в

...
След поредното наводнение в Северозападна България, пораженията са сериозни в
Коментари Харесай

Сериозни са щетите от наводненията във врачанските села Галатин и Осен

След следващото наводняване в Северозападна България, провалите са съществени в две села във Врачанска област. В Галатин са наводнени над 30 къщи, разрушени са и няколко улици.

По-малко са провалите в прилежащото село Осен, където са потърпевши 5 парцела от проливните дъждове. Вчера бяха почистени речните корита в обитаемоте места. А през днешния ден стартира и оглед на нанесените вреди.

Около 80 литра/кв. м дъжд е паднал в нощта против неделя в с. Галатин. Тази заран, жителите на селото едвам са съумели да преминат с колите си по разрушените улици. Все още има наводнени изби и дворове, а почистването продължава. Днес са почнали огледите на потърпевшите домове от комисия от община Криводол.

" Комисията по обществени грижи минаха и прегледаха провалите. Виж ги ледник, фризер, печка. Казаха им, че за в този момент 1500 лв., че ще дадат помощ. Ами за ремонт кажи речи, колкото стигнат толкоз, нали сме живи и здрави ", разяснява Милка Петкова, пострадала от с. Галатин.

" Днес също ще продължим с разчистването и изпомпването на води. Все още получаваме сигнали за наводнени изби. Те най-вече в този момент са от високи подпочвени води. Нещата се успокояват, ще се опишат вредите и чакаме страната да помогне ", заяви кметът на с. Галатин Красимир Гешев.

Вижте директното включване на Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР