Силна буря с градушка с размери на лешник се изви

...
Силна буря с градушка с размери на лешник се изви
Коментари Харесай

Природно бедствие: Дъжд, градушка и силен вятър в няколко града в страната

Силна стихия с градушка с размери на лешник се изви над Плевен. Природната буря стартира малко преди 20:00 часа довечера. На места в града, съгласно очевидци, градушката е траяла интензивно към 10 минути. В част от града няма ток.



Областният шеф на Плевен Николай Абрашев сподели за Българска телеграфна агенция, че вода е заляла гаража на Областна администрация. Има паднали дървета в града и тук-там се работи по евакуиране на коли. Изстреляни са към 200 противоградни ракети от полигона при Долни Дъбник. 



По информация от Община Плевен има подадени сигнали на горещия телефон на локалната администрация за закъсали коли в ниските елементи на града, подаден е и сигнал за наводнен хипермаркет. Всички сигнали се препращат към противопожарната работа, с цел да се предприеме отводняване. 



По време на бурята е спряно придвижването на тролейбусите поради сигурността на пасажерите и водачите, само че към този момент е възобновено. Няма нанесени вреди по контактната мрежа, допълниха от Общината.

От локалната администрация споделиха още, че е разпредено на почистващите компании да стартират в утринните часове на утрешния ден по-рано почистването на града откакто водата се оттече. 

Стихията удари и други градове в страната, измежду които София, Лом, Козлодуй, Асеновград, Самоков, Ботевград и Разград .

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР