Общо 27 партии и коалиции с 117 кандидат-депутати са регистрирани

...
Общо 27 партии и коалиции с 117 кандидат-депутати са регистрирани
Коментари Харесай

27 партии и коалиции с 117 кандидати за депутати се регистрираха в Смолянско за предстоящите избори на 9 юни

Общо 27 партии и обединения с 117 кандидат-депутати са регистрирани в Районна изборна комисия в Смолян, за идните избори 2 в 1. С цялостни листи са само парламентарно показаните политически обединения, като две партии имат регистрирани единствено по един претендент за народен представител. И четиримата настоящи народни представители са включени в партийните листи. Д-р Красимир Събев е лидер на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, Хайри Садъков на Движение за права и свободи, като втори е сътрудника му Анджей Джандев, а Михал Камбарев повежда още веднъж листата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Водач на „ Българска социалистическа партия за България “ от района е някогашният регионален шеф Емил Хумчев, а неговият заместител по време на кабинета Петков, Андрей Кадишев води листата на „ ИТН “, в Смолян. Отново гласоподавателите от района ще изпратят четирима народни представители на 9 юни.

Най-сигурни на този стадий наподобяват двата мандата да отидат при ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, където с изключение на доктор Събев в битката за депутатско кресло влиза и Тодор Батков – младши, който е ръководител на гражданската квота. Движение за права и свободи сигурно ще имат един мандат, като те също декларират, че ще се борят за втори, както през последните два избора. Под въпрос е четвъртият мандат, за който се бори „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Той по всяка възможност обаче ще бъде избран по метода на Хеър-Ниймайер. Не е изключено това да даде опция да пробие в 22 – ри Многомандатен изборен регион още веднъж „ Българска социалистическа партия за България “, с приливане на гласове.

Област Смолян има и двама представители в листите с претенденти за евродепутати. Това са Рабие Кьосева от „ Българска социалистическа партия за България “ и доктор Денис Инджов от Движение за права и свободи. Кьосева е 15 –та в листата, а Инджов на 9 – то място.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР