Общо 19 клиники и отделения на лечебното заведение са трансформирани

...
Общо 19 клиники и отделения на лечебното заведение са трансформирани
Коментари Харесай

Болница “Света Марина във Варна под огромен натиск

Общо 19 клиники и отделения на лечебното заведение са трансформирани в структури за лекуване на пациенти с COVID-19. В по този начин обособените браншове са разкрити 467 кревати.

74 кревати са за пациенти с коронавирусна зараза, нуждаещи се от интензивно реанимационно лекуване, оповестяват от здравното заведение.

Пряко с лекуването на приетите в болница с COVID-19 заболели са заети 641 лекари, медицински сестри и санитари. Останалите екипи обезпечават незабавната и неотложна помощ, в това число диагностиката и лекуването на деца, онкологично и хематологично заболели и пациенти с психиатрични болести.

Рязко нарастват разноските на лечебното заведение за медикаменти, консумативи, защитни средства, ток, вода, отопление, О2 и не на последно място за възнагражденията на личния състав, подложен на непрекъснато свръхнатоварване.
свързани новини2151на 02.11.2021
Месечните разноски единствено за ток, вода, отопление и О2 възлизат на повече от 400 000 лева От началото на епидемиологичното разпространяване на COVID-19 през УМБАЛ “Света Марина " - са минали над 8000 заболели с коронавирусна зараза, в това число пациенти от цяла Североизточна България.

Ръководството на университетската изрича признателност на целия персонален състав за високата отговорност и професионализъм и насочва зов към всички за прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, с цел да издържим и преодолеем това предизвикателство.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР