Общите молитви в джамиите, включително и петъчните молитви за мюсюлманите,

...
Общите молитви в джамиите, включително и петъчните молитви за мюсюлманите,
Коментари Харесай

Отменят молитвите в джамии и католически храмове у нас

Общите молебствия в джамиите, в това число и петъчните молебствия за мюсюлманите, се анулират с решение на Висшия мюфтийски съвет. Протестантските и католическите храмове в страната също анулират общите богослужения, които ще бъдат предавани онлайн.

От Главното мюфтийство приканват болните и хората над 60-годишна възраст да не посещават джамиите, които остават отворени в цялата страна. „ За да присъстваме на групови молебствия дружно с нашите събратя би трябвало да бъдем здрави, както и е належащо да не представляваме заплаха за никой по време на молитва “, съобщи представителят Джелал Фаик.

Председателят на Обединените евангелски църкви свещеник Румен Борджиев уточни: „ Ние сме съветвали да прекратят своите богослужения и по едно и също време с това да останат храмовете отворени, с цел да може всеки един, който търси духовна поддръжка, да може да я откри “.

Католическата черква у нас прекратява литургиите с присъединяване на вярващите в софийско-пловдивската епархия. Богослуженията не престават, само че при закрити врата.

Българската православна черква към момента не е отменила всеобщите събирания в храмовете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР