Израелската армия изглежда е готова да започне своето отдавна заплашвано

...
Израелската армия изглежда е готова да започне своето отдавна заплашвано
Коментари Харесай

Израел нарежда евакуация на Рафах, тъй като преговорите за примирие в Газа са в застой

Израелската войска наподобява е подготвена да стартира своето от дълго време заплашвано нахлуване против Рафах, защото инструктира палестинците да изоставен елементи от града в южната част на Газа.

Израелските сили приканиха в понеделник хората в Рафах, където преди този момент бяха натикани голям брой разселени палестинци, да се изтеглят в „ разширена филантропична зона “. Този ход пристигна, откакто израелски публични лица упрекнаха Хамас за неуспеха на договарянията за помирение.

Израелската войска съобщи в изявления в обществените медии, че „ предизвиква “ жителите в източен Рафах да се реалокират в регион в бежанския лагер ал-Маваси, ситуиран край Средиземно море западно от Хан Юнис.

Армията сподели, че апелите за „ краткотрайно “ пренасяне ще бъдат „ излъчени посредством листовки, SMS известия, телефонни позвънявания и медийни излъчвания на арабски “.

„ [Израелските сили] ще продължат да преследват Хамас на всички места в Газа, до момента в който всички заложници, които държат в плен, се върнат вкъщи “, се споделя в съобще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР