Общинското предприятие Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното

...
Общинското предприятие Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното
Коментари Харесай

Искат хартиеният билет във Варна да стане 2 лева

Общинското дружество " Транспорт и автоматизирани системи за контролиране на уличното придвижване " предлага книжен билет за пътешестване с градските рейсове във Варна да стане 2 лв., заяви през днешния ден неговият шеф Младен Иванов, представен от Българска телеграфна агенция. Целта е интензивно пътуващите да минат на електронни карти, което ще спести опашките, които се образуват пред машините за издаване на билети.

Предложението за двойно нарастване на цената е годно, в случай че хартиеният билет за пътешестване 60 минути, бъде платен от машината в рейса или от водача, добави Иванов. Ако пасажерът употребява интернет уебсайт или мобилно приложение, цената ще бъде 1,20 лв. за един час возене и 1,60 лв. за 90 минути.

Дружеството предлага да поевтинеят абонаментните карти. Тези за учениците ще останат на цена 15 лв. за всички линии на градския превоз, само че към този момент ще важат от дата до дата, а не за подобаващ месец. Картите за пенсионерите също ще станат електронни. За една линия за един месец цената ще бъде 2 лв., а за същия интервал, само че за всички линии - 8 лв..

Ще бъдат въведени персонализирани абонаментни карти, които ще са със фотография на притежателя, и ще бъдат доста по-евтини от актуалните. Освен това към този момент ще има карти за интервал от 6 месеца и от една година, като последните ще бъдат на стойност 520 лв..
Иванов добави, че предлагането за измененията в цените следва да бъде прегледано от общинските съветници и, в случай че те желаят, сдружението е в подготвеност да вкара фамилни и уикенд билети за пътешестване с градския превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР