MAN е първият производител на търговски превозни средства, който пуска

...
MAN е първият производител на търговски превозни средства, който пуска
Коментари Харесай

MAN пуска камиони на магистралата без шофьор

MAN е първият производител на търговски транспортни средства, който пуска камион с самостоятелно ръководство на немската автомагистрала. MAN интензивно предизвиква развиването на потреблението на самостоятелни камиони в логистични центрове и за трафик от център до център по автомагистрали от известно време и неотдавна стана първият производител на търговски транспортни средства, който получи позволение за тестване от равнище 4 въз основата на самостоятелно шофиране закон, признат през 2021 година за немските автомагистрали.

То по принцип разрешава шофиране без водач по ясно избрани направления и с механически контрол. Обемът на товарите и изключително превозването им сред логистичните хъбове - като складовете на огромните онлайн универсални магазини, непрестанно нарастват. Използването на самостоятелни камиони в този по този начин наименуван трафик от център до център е изключително уместно за това.

Камионите постоянно работят, имат оптималната горивна успеваемост и са безвредни за шофиране. Няма почивки за шофиране и транспортните средства могат да бъдат съвършено интегрирани в строго планувани логистични процеси. Ефективното потребление на самостоятелни камиони може евентуално да понижи общите оперативни разноски с 10 до 15 %. Новата технология може също да облекчи дефицита на водачи. Само в Германия към този момент има дефицит на до 100 000 водачи на камиони.

„ Първото тестово шофиране от равнище 4 на самостоятелен камион на немска автомагистрала потвърждава, че Германия е заела водеща позиция в Европа със закона за самостоятелното шофиране. Нашата цел е да станем водещ пазар за автоматизирано и обвързвано шофиране “ - сподели доктор. Фолкер Висинг, федерален министър на цифровите технологии и превоза - „ Днес вършим още една огромна крачка към самостоятелните търговски транспортни средства, второто огромно бъдещо поле наред с прекосяването към задвижвания без CO2. Тази година в началото тестваме прототипи на автомагистралата. “

„ Допълнителни планове от център до център ще последват от 2025 година, а по-късно следвайки типичните потребителски приложения ние ще предприемем идната стъпка в развиването към серийно произвеждане на самостоятелни камиони към края на десетилетието “, прибавя Александър Власкамп, ръководител на борда на MAN Truck & Bus SE.

Законът за самостоятелното шофиране ще обезпечи нужната сигурност на планирането. За да се осъществя самостоятелно шофиране, има потребност от тясно съдействие с инфраструктурни оператори като Autobahn GmbH. Само взаимно може да се внедри самостоятелното шофиране на пътя.

За тестовото шофиране на първия самостоятелен камион Autobahn GmbH прегледа концепцията на MAN като част от заявката за позволение за тестване, преди Федералната работа за авто превоз публично да даде утвърждение на MAN при започване на април. В бъдеще Autobahn GmbH също ще дава отговор за одобряването на работни зони по автомагистралите, когато става въпрос за серийно утвърждение на самостоятелни транспортни средства.

Операторът на транспортното средство ще дефинира маршрутите, по които би трябвало да се движат неговите транспортни средства с функционалност за самостоятелно шофиране, а Autobahn GmbH по-късно ще ревизира дали тези направления са подобаващи за ръководство на тези транспортни средства с функционалност за самостоятелно шофиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР