Общинският терен до многофункционалната спортна зала Колодрума е подходящ за

...
Общинският терен до многофункционалната спортна зала Колодрума е подходящ за
Коментари Харесай

Вижте за какво гласят терена до Колодрума

Общинският терен до многофункционалната спортна зала " Колодрума " е подобаващ за склад за декорите на операта, а не за концертна постройка на културната институция. Това е мнението на министерството на културата, което обаче към момента не е получено публично в община Пловдив, стана ясно през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Министърът на културата в оставка е разговарял с шефа на Държавна опера Пловдив доцент Нина Найденова. В едноседмичен период МК ще разгласи писменото си мнение във връзка с имота, заяви членът на Съвета на фондацията инж. Любозар Фратев. 

В устния диалог е коментирано, че съгласно МК теренът е подобаващ там да се изградят пространства за декори и работилници за операта, които в този момент се съхраняват чартърен на разнообразни места в селата в цялата област. 

" Динамична и непоследователна е обстановката. Това, което чухме от медиите, като отговор на питанията от и, беше, че няма да дава отговор министерството, тъй като писмото е с копие до министъра на културата, което той административно смятал, че е за сведение. Доброто е, че ще получим въпреки всичко някакъв отговор, с цел да продължим диалозите с фондацията " - разяснява заместник-кметът по просвета, археология и туризъм. 

Панов призна, че общината ще бъде много затруднена, в случай че министерството в действителност даде мнение теренът до Колодрума да бъде по-скоро склад. Не е ясно дали има други пространства в града, които кметът може да предложи като общински терени на страната, с цел да може страната да построи нова постройка. 

При визитата си през вчерашния ден в Пловдив културният министър разгласи, че  . Тя обаче може да се употребява единствено от музиканти, а не за оперни представления. Припомняме, че обратно в годините Концертна зала беше дом на популярната пловдивска филхармония, която след промяна в музикално-сценичните изкуства беше присъединена към операта.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР