Общинският кризисен щаб в София планира да бъде удължено дистанционното

...
Общинският кризисен щаб в София планира да бъде удължено дистанционното
Коментари Харесай

Предлагат удължаване на онлайн обучението на гимназистите в София

Общинският спешен щаб в София възнамерява да бъде удължено отдалеченото онлайн образование на гимназистите. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова, представена от Дарик. Тя посочи, че ще направи предлагането на идното съвещание.

Препоръката е на медиците от експертния съвет предвид на обстановката на болестта в столицата.

Освен това ще бъде разисквано и възможното прекосяване в онлайн и на учениците от 5 до 7 клас в столицата, защото това е желанието на учителските колективи заради опасенията си от болестта, а във връзка с родителите те остават разграничени, само че приоритет в този момент е публичното здраве, разяснява столичният градоначалник.

" Според лекарите от този съвет всяко включване в група основава спомагателен риск в тази обстановка. Широко публикувано е здравото заразоносителство. Затова моето предложение ще бъде да удължим онлайн образование с още две седмици, след което обаче да стартира поетапното връщане на учениците изключително от 8 клас, по този начин също и от 12 клас ", съобщи Фандъкова при инспекцията на първите ДКЦ-та в София с COVID-пунктове.

Тя разкри, че в границите на деня общо три такива пункта ще бъдат открити - 11-о ДКЦ в регион „ Възраждане “, в „ Люлин “ - 12-о ДКЦ, а в „ Оборище “ - 17-о ДКЦ. До края на седмицата общо седем поликлиники ще имат такива кабинети, а другата седмица се чакат най-малко още три да се включат.

От държавното управление ще бъдат провиснал средства, които да обезпечат спомагателното възнаграждение на всички екипи, които работят във всички Коронавирус зони. С тази финансова помощ се надявам ДКЦ-тата да подобрят работата си и да понижат натиска към лечебните заведения, добави още тя.

Още в неделя Фандъкова и министърът на опазването на здравето дадоха поръчка, че стартира отделяне на COVID-19 зони в поликлиниките, с които да се понижи натискът върху лечебните заведения, а и пациентите да могат да се изследват за ковид на повече места без скупчване на големи опашки.

Днес 1318 са новозаразените с COVID-19 в София, а 1367 души се намират на болнично лекуване - със 79 повече в софийски лечебни заведения спрямо през вчерашния ден. В интензивни структури са 139 пациенти.

Фандъкова означи, че ограниченията в София се съблюдават, а в последната седмица изключително съвсем няма формирани актове за неносене на маски. Ще бъде препоръчано да останат " зелените коридори ", нощните заведения евентуално ще останат затворени още две седмици, както и вечерен час за заведенията за хранене и кафенетата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР