Общинските съветници в София избират днес председател на градския парламент

...
Общинските съветници в София избират днес председател на градския парламент
Коментари Харесай

Големи караници в СОС. Питат - къде е Фандъкова?

Общинските съветници в София избират през днешния ден ръководител на градския парламент на мястото на подалия оставка Елен Герджиков от ГЕРБ. Решението за това беше взето с 45 гласа " за " против 14 " срещу ", заяви БНР..

Мястото на Герджиков като общински консултант зае Миглена Атанасова, която постави клетва.

" Демократична България " (ДБ) и самостоятелният Борис Бонев от " Спаси София "  се възмутиха от метода, по който Герджиков бе отхвърлен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера той разгласи, че Герджиков е подал оставка по негово гледище, тъй като не защитил партията от обвиняванията на " Спаси София ", че столичният градски превоз е пред банкрут поради неприятно ръководство на кмета Йорданка Фандъкова.

" Бях покъртен от изявлението на господин Борисов, който сподели, че персонално той е уволнил и предиздвикал господин Герджиков да подаде оставка, което за мен е скандално, неприемливо. Не може, който и да е, партиен водач, епископ или какъвто и да е различен пост и сан в обществото да уволнява който и да е, който е директно определен от гласоподавателите ".

" Председателят на Общинския съвет е вторият най-съществен човек в Столична община. Неговата оставка, неговото уволняване се случи от един партиен водач. А какво споделя кметът на София? Къде е госпожа Фандъкова?! Защо мълчи и не я ли интересува, че някой се меси в работата на Столичната община и Общински съвет?! 

В предизборната акция извънредно изрично твърдеше, че Елен Герджиков и Малина Едрева непременно остава в екипа ѝ, тъй като е доста удовлетворена от тях ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР