Община Варна сключи договор за реализиране на проекта за предоставяне

...
Община Варна сключи договор за реализиране на проекта за предоставяне
Коментари Харесай

Подписаха договор за предоставяне на здравно-социалните услуги в два центъра за хора с деменция

 Община Варна подписа контракт за осъществяване на плана за даване на интегрирани здравно-социални услуги в двата нови центъра, които бяха разкрити в морския град - " Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция “ и " Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “, оповестиха от дирекция " Социални действия “ към Община Варна. Финансирането се дава от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “, като цената на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 671 000 лева, от които 570 350 лева разноски по линия на Европейски обществен фонд и 100 650 лева национално съфинансиране.

Предвидените действия по плана включват обзавеждане и съоръжение на двата центъра; избор на външен снабдител за даване на интегрираните здравно-социални услуги и образование и супервизия на назначения личен състав.

" Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “ се намира на ул. " Петко Стайнов “ №7 и е с потенциал 40 консуматори. В него ще се дава дневна грижа посредством информиране, консултиране, лечебна помощ, рехабилитация и психическа поддръжка, съгласно самостоятелните потребности. На околните, полагащи грижи в домашна среда на лицата, ще бъдат предоставяни услуги по информиране, консултиране и психическа поддръжка.

" Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция “ на бул. " Константин и Фружин “ е с потенциал 15 консуматори. В него ще се дава 24-часова грижа за лицата и поддръжка за водене на независим метод на живот.

За използването на двете интегрирани здравно-социални услуги няма да бъдат плащани такси. За да бъдат включени, потребителите е належащо да имат сложена диагноза от ТЕЛК или ЛКК. Услугата ще се дава до 30.06.2023 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР