Община Варна е една от най-слабо прозрачните български общини. Тя

...
Община Варна е една от най-слабо прозрачните български общини. Тя
Коментари Харесай

Срив в рейтинга на Община Варна, изпадна на 60 място по прозрачност

Община Варна е една от най-слабо транспарантните български общини. Тя се срутва до 60 място по бистрота, а през 2018 година е била в десятката, сочи  проучване на Програма Достъп до Информация (ПДИ), представено от " За истината ", предава nakratko.bg.

Проучването е направено в интервала 22 февруари – 12 април 2019 година

``
реклама

Прегледани и оценени са интернет страниците на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и локално равнище, обществено правни субекти и самостоятелни органи на власт.

Нивото на бистрота през 2019 година е оценено с точки по 119 знака за първостепенните разпоредители с бюджет, по 133 знака за общините и 96 знака за териториалните звена на централните органи на власт.  За първа година Програма достъп до информация е изпратила авансово резултатите на всяка от проучените институции за противоположна връзка, а постъпилите мнения са отразени в изследването, прецизират от ПДИ.

Десетте най-открито работещи български общини

са Търговище, Белоградчик, Челопеч, Девня, Банско, Разград, Белослав, Долна Митрополия, Добрич и Златоград. От десятката изпаднаха Общините Троян, Алфатар, Габрово, Благоевград, Плевен и Варна, които бяха измежду най-прозрачните през 2018 година Габрово от пето място през предходната година е на 15 през тази, Троян от трето, на единайсто. Най-серозен е сривът в рейтинга на Община Варна, която през 2018 година е била десетата по бистрота българска община, а през 2019 година изпада до 60 място.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР