Община Свиленград приключи обработката на зелените площи срещу комари, кърлежи

...
Община Свиленград приключи обработката на зелените площи срещу комари, кърлежи
Коментари Харесай

Пръскаха срещу комари в Свиленград

Община Свиленград завърши обработката на зелените площи против комари, кърлежи и други нездравословни инсекти, както и против гризачи, заяви локалната администрация. Специализирана компания е направила дезинсекция, дезакаризация и дератизация на обществените зелени площи в града, в дворовете на детските градини и ясли, в обектите от активност "Социални услуги " и на туристическите обекти в Мезек.

В същото време се организира и отнасяне против комари с авиационна техника на зелени площи и аграрни парцели на територията на община Свиленград, намиращи се в непосредствена непосредственост до река Марица, споделиха още от кметството. Подложените на напръскване терени със аероплан са ситуирани на 2 км. от обитаемоте места, в землищата на Свиленград и селата Капитан Андреево, Генералово. Стопаните са били предизвестени в кои местности и по кое време ще се извърши пръскането.

Както всяка година, общината организира най-малко три акции - наземни и въздушни, против комари и кърлежи. През този пролетно-летен сезон това е второто по ред напръскване. През месец август ще се организира още едно отнасяне против инсекти и гризачи, прецизираха още от администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР