Община Стара Загора приема предложения за присъждане на Награда Стара

...
Община Стара Загора приема предложения за присъждане на Награда Стара
Коментари Харесай

Приемат се предложения за наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

Община Стара Загора приема оферти за отсъждане на Награда „ Стара Загора “ за 2021 година. Отличието  се присъжда  във връзка 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Номинациите могат да бъдат направени от държавни и общински органи, публични и професионални организации и креативен сдружения, както и от жители на Община Стара Загора. Те се подават до кмета в писмен тип не по-късно от 15 април.

Наградата „ Стара Загора “ се присъжда в две посоки: просвета и образование; просвета и изкуство. Кандидатите в направление „ Наука и обучение “ би трябвало да са изявени експерти с потвърден принос и новаторски подходи в учебно-възпитателната работа. Ученици на претендентите да имат участия и класиране на призови места в надпревари, състезания и олимпиади на регионално, национално и интернационално равнище.За отсъждане на премията „ Стара Загора “ в направление „ Култура и изкуство “ се предлагат хора със значими достижения в региона на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, спектакъл, танцово изкуство, снимка, модерни образни изкуства.

За премия „ Млада Загора “ могат да бъдат номинирани учащи с изключителни достижения и извоювани награди от национални и интернационалните надпревари, олимпиади и състезания в областта на науката и образованието; културата и изкуството. Кандидатите би трябвало да са класирани на призови места на районни, национални или интернационалните олимпиади, състезания и надпревари или да са разработвали и взели участие в учебни, общински, районни, национални или интернационалните планове с принос за утвърждаване  на престижа на образователното заведение, както и да  имат персонален престиж измежду съучениците си и учителите в съответното образователно заведение. Желаещите могат да вършат своите номинации не по-късно от 15 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР