Община Пловдив ще предложи в актуализацията на бюджета да бъдат

...
Община Пловдив ще предложи в актуализацията на бюджета да бъдат
Коментари Харесай

Зико: Белащица ще е по-добре в Пловдив, залагаме отсега пари в бюджета за селото

Община Пловдив ще предложи в актуализацията на бюджета да бъдат заложени средства, в случай че село Белащица реши да се причисли към Пловдив, след референдума. Това съобщи кметът Здравко Димитров.

Средствата ще бъдат планувани за 2023 година, с цел да могат хората да бъдат спокойни, че в случай че станат част от общината ще бъде осъществена сериозна капиталова стратегия. Утре кметът ще участва с целия си екип на среща с жителите на обитаемото място, като съобщи, че ще отговори на всичките им въпроси, които бъдат сложени по отношение на бъдещето на селото. По думите му Белащица ще бъде доста по-добре в границите на Пловдив, още повече, че не толкоз от дълго време обитаемото място е било част от Общината – до 1986 година.

Зико изрично отхвърли изказванията на Павел Михайлов, че не бил поканен на срещата на следващия ден.

„ Аз на никое място не вървя натрапен, кметът на Белащица персонално ме предложения, доколкото знам Михайлов не е бил поканен “, съобщи още градоначалникът.

Относно другите изказвания, че налозите в селото от родопската яка ще се покачат, а не да намалеят, кметът отговори:

„ Не е значимо какъв брой са огромни налозите, а дали и какъв брой се връщат в обитаемото място. Хората имат потребност от детска градина, като имат и предназначен терен за това нещо. В момента доста от децата от Белащица посещават градини в Пловдив, заради това ще им създадем една детска градина, с цел да не е належащо всеки ден да пътуват до града и да оставят децата си “, разяснява още Димитров.

Припомняме, че различен ангажимент на Зико, в случай че Белащица се причисли към Пловдив е да се направи продължение от така наречен Околовръстен път на селото непосредствено към Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР