Община Пазарджик започна изграждането на клетка за двете лъвчета Масуд

...
Община Пазарджик започна изграждането на клетка за двете лъвчета Масуд
Коментари Харесай

В Пазарджик изграждат клетка за лъвчетата Масуд и Терез

Община Пазарджик стартира построяването на клетка за двете лъвчета Масуд и Терез, които през септември се родиха в зоопарка в Разград. Общинският съвет в града реши да подари животните на зоопарка в Пазарджик, което провокира митинг на жители. Областният шеф спря решението поради липса на документ за благосъстоятелност на лъвчетата. В петък в Разград има сесия на която ще стане ясна ориста на дребните котки.

Пазарджик

От зоологическата градина в Пазарджик с неспокойствие чакат своите нови жители. За тях към този момент се построява специфична клетка с повърхност от над един декар, където ще бъдат отглеждани.
Иван Стефанов – Община Пазарджик: " Започнахме построяването - основите на пространствата, където ще бъдат. Ще има две кафези по 30 квадратни метра. Тука повърхност на постройката ще бъде 120 квадрата, тя е идентична с тази на тигърчетата насреща. Общата повърхност, на която ще бъдат ситуирани, е 1100 квадратни метра, колкото е площта на тигрите. "
Строителите ще са подготвени с клетката за лъвчетата след месец и половина.
Иван Стефанов – Община Пазарджик: " Бързаме със постройката вероятно с цел да можем при идване да ги поемем, въпреки че ние сме подготвили две пространства в другата част на зоопарка, при зимни условия ги отглеждаме някъде в 30 квадратни метра. "
Пазарджишкият зоопарк има добър опит в развъждането, в това число и в основаването на условия за размножаване на този тип едри хищници от рода котки. Затова считаме, че ще можем да се грижим и за лъвчетата, добави още Иван Стефанов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР