Община Кюстендил спечели съдебно дело с превозвачи във Върховния административен

...
Община Кюстендил спечели съдебно дело с превозвачи във Върховния административен
Коментари Харесай

Община Кюстендил спечели съдебен спор с превозвачи

Община Кюстендил завоюва правосъдно дело с превозвачи във Върховния административен съд и към този момент може да подписа 5-годишни контракти по транспортното обслужване по извънградските линии, сподели заместник-кметът по финансите Надя Каратова.

На два пъти Общината подписва краткотрайни контракти по незабавна мярка с 3 компании, с цел да има транспортно обслужване до селата и по линията Кюстендил - София.

След извършен в края на предходната година конкурс за обслужване на 6 от извънградските линии недоволни от класирането превозвачи апелираха решението пред Комисията за отбрана на  конкуренцията. 

От Комисията отхвърлиха жалбата, последва обжалване пред Върховен административен съд, който също се произнесе с решение от 20 април в интерес на Общината. Същевременно макар импортираното искане от превозвачите за повишаване на автобусните билети поради скъпите горива това не можеше да стане поради правосъдния спор. 

Заместник-кметът по финансите Надя Каратова:

" Веднага след празниците ще пуснем уведомителни писма до превозвачите, които са взели участие в публичната поръчка и са били класирани за съответните линии ".

Оказва се обаче, че има и друго дело - в Административния съд в Кюстендил.

" Делото за транспортната скица. Онзи ден на 19-и имаше съвещание на съда и чакаме решение. Те апелират решението на Общинския съвет, с което се утвърди транспортната скица ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР