Община Гамбароньо в южния швейцарски кантон Тичино реши да продаде

...
Община Гамбароньо в южния швейцарски кантон Тичино реши да продаде
Коментари Харесай

Как да си купите къща за 1 франк в Швейцария

Община Гамбароньо в южния швейцарски кантон Тичино реши да продаде обичайни селски къщи (рустици) единствено за един швейцарски франк. Тези здания са служили като конюшни, само че по-късно са превърнати в старинни каменни ваканционни къщи.

Докато обичайните туристически дестинации, в това число известните ски курорти в швейцарските планини, бяха мощно наранени от неналичието на туристи през последните две години, кантон Тичино процъфтява с помощта на локалните поданици, идващи тук на отмора.

Тъй като село Гамбароньо се намира в далечен регион, то е станало доста порутено след отлива на поданици. Общинският съвет се надява, че продажбата на къщи за един франк ще помогне за последователното му възобновяване.

Желаещите да закупят парцел на алегорична цена са длъжни да се съгласят с ремонта му в обичаен селски жанр. Кметът на село Джанлуиджи Дела Санта изясни, че ще бъдат прегледани единствено тези претенденти, които се интересуват от проучване на италиански и консолидиране в локалния живот.

За какъв брой се продават първокласни вили в ски курортите

„ Всеки, който купува селски парцел за един франк, би трябвало да се интересува от историята на това място. Не е за хора, които просто желаят ваканционен дом на слънце “, сподели Дела Санта.
 istock istock
През 2019 година друго село в Тичино продаваше къщи на безценица. Още по-рано, през 2017 година, управляващите на село Албинен в кантон Вале предложиха пари за преместването. И малко селце покрай Люцерн реши да заплати на всички под 30-годишна възраст, които желаят да се открият тук, повече от 1000 $ в брой.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР