Община Балчик стана първата у нас, забранила изграждането на 5G

...
Община Балчик стана първата у нас, забранила изграждането на 5G
Коментари Харесай

Балчик забрани изграждането на 5G мрежа за година |

Община Балчик стана първата у нас, забранила построяването на 5G мрежа. На съвещание на локалния парламент на 30 септември е натрапен мораториум от 1 година върху сходни уреди, оповестиха локални медии. Забраната е поради подписка на 183 локални жители, които не желаят мрежата поради опасения за човешкото здраве. Настояват да се създадат проучвания преди въвеждането. " Трябва да има държавно мнение по въпроса и да се изясни какви са изгодите от 5G мрежата за популацията и стопанската система, тъй като хората са комплицирани и не знаят на кого да имат вяра. Ние гледаме трезво на нещата и не имаме вяра на тайни теории. Смятаме обаче, че би трябвало да се знае за какво тази мрежа е потребна и с какво, с цел да няма суматоха. В България обаче няма и опити за сходни проучвания “, сподели пред Марин Попов, представител на локална гражданска самодейност.

Някои от съветниците са били срещу. Съветът се надява рамките на тази една година България или най-малко в Европа да създадат нужните проучвания.

Миналия месец VIVACOM разгласи, че започва своята 5G мрежа във всички 27 регионални центъра на страната.

Случката в Балчик идва след национални подписки против 5G, а и публични запитвания на разнообразни кметове дали такива кафези има в съответната община. Кметът на Русе Пенчо Милков да вземем за пример и сътрудника му в Сандански Атанас Стоянов тормозиха мобилните оператори преди няколко месеца. Отговорът за съществуването на 5G бе негативен.

Зам.-председелят на Народното събрание Емил Христов (ГЕРБ) също се разгласи за разбори на сигурността на мрежата, а евродепутатът Иво Христов (БСП) провежда цяла полемика в Европейския парламент по тематиката.  Депутатката от “Воля ” Елена Пешева внесе два въпроса по тематиката 5G надлежно към министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и към транспортния министър Росен Желязков през май и не остана удовлетворена от отговорите им, че мрежата от 5 потомство е безвредна за човешкия организъм.

" Теории за интрига за 5G телекомуникационни антени, за които се твърди, че улесняват разпространяването на COVID-19, докара до вандализъм и корист с телекомуникационния личен състав в няколко места в Холандия, Белгия и UK ", се споделя в документ за дезинформационната война на Европейската дипломатическа работа от март. Следите на конспирациите водят до Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР