Обществото на професионалните журналисти в САЩ призова Мианма да освободи

...
Обществото на професионалните журналисти в САЩ призова Мианма да освободи
Коментари Харесай

Криза в Мианма! Призив за освобождаването на задържани журналисти

Обществото на професионалните публицисти в Съединени американски щати прикани Мианма да освободи шестима представители на медиите, арестувани в страната до момента в който отразяваха митингите, съобщи Асошиейтед прес.

Най-старата американска журналистическа организация прикани също управляващите в Съединени американски щати да смъкват обвиняванията против публицисти, арестувани по време на работа. В изказване на организацията особено се показват минимум четирима публицисти, които би трябвало да се явят в съда този месец. Те са били арестувани през лятото, отразявайки митинги на придвижването " Животът на чернокожите има значение ".

Обвиненията против тях варират от нарушавания на публичния ред до възпрепятстване на дейностите на представители на властта.

Същевременно силите за сигурност в Мианма направиха нощна интервенция в град Янгон, откакто разпръснаха с газ и шокови гранати митингите против военния прелом, отстранил цивилния началник на страната Аун Сан Су Чжи. Нови митинги се чакат и през днешния ден.

При нощната интервенция в Янгон са се чували изстрели. Съобщава се за нови арести на съперници на военната хунта.

Страната беше обхваната от безредици след военния прелом против Аун Сан Су Чжи.

За през днешния ден са планувани нови митинги в градовете Янгон и Моунюа, заяви Общият протестен комитет. Тези градове бяха центрове на митинги, при които по данни на Организация на обединените нации силите за сигурност са умъртвили над 50 души.

Над 1700 души бяха арестувани от 1 февруари насам, напомня Ройтерс.

Всекидневните митинги сковаха работата на администрацията и пречат на бизнеса, отбелязва организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР