Образованието в специалности с информационни технологии става още по-актуално и

...
Образованието в специалности с информационни технологии става още по-актуално и
Коментари Харесай

Образованието в информационните технологии става още по-актуално 

Образованието в специалности с осведомителни технологии става още по-актуално и значимо в изискванията на пандемия от COVID-19. Това съобщи Димитър Ганев, съучастник в софтуерната компания E-CARD, която е в топ 50 на Европа.

Търсенето на такива фрагменти в бъдеще ще бъде доста огромно поради дигитализацията, която се форсира поради ковид. Те даже към този момент са нужни и в сегашното, акцентира Ганев.

Връзката сред бизнеса и образованието би трябвало да става все по-тясна, тъй като от това се нуждае стопанската система. Освен практическите умения, е доста значимо просветителната система да възпитава устойчиви и адаптивни персони, тъй като точно това са качествата, които се оказаха най-важни през последните месеци и хората, които ги имат съумяха да запазят позициите си, означи Димитър Ганев.

Според него образованието по компютърни умения и осведомителни технологии би трябвало да се ускори в междинното обучение, където на този стадий изостава.

В университетите към този момент се приготвят експерти с математическа подготовка, със обилни знания в компютърните науки и с умения в актуалните осведомителни технологии, базирайки се на опита, достиженията и традициите на университета, на потреблението на модерни материална база и способи за образование, на дейна научно-изследователска активност.

В процеса на образование би трябвало да се основават умения за анализиране и създаване на математически модели, за оценка на адекватността им и за използване на модерни осведомителни технологии при решение на приложни задания за индустриални, механически и стопански процеси, добави Димитър Ганев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР