Областният управител на Враца Малина Николова проведе днес работна среща

...
Областният управител на Враца Малина Николова проведе днес работна среща
Коментари Харесай

Във Враца и Козлодуй ще учат на една смяна

Областният шеф на Враца Малина Николова организира през днешния ден работна среща с кметовете на общини и териториалните структури на изпълнителната власт. Целта на срещата бе да се координират дейностите в просветителната система на кметовете на общини и координиране на общите дейности с ръководителите на териториалните звена по настоящи въпроси.

" Днес би трябвало да отчетем каква е успеваемостта от глобите за родителите при прекъсването на обществените помощи, какво демонстрира практиката и какво предложение даваме в тази тенденция на министъра на образованието. Тенденциите и провокациите пред обезпечаването на педагогичен фрагменти е другият въпрос, който изисква незабавни ограничения от страна на общините, тъй като през идващите три години на територията на нашата област ще се пенсионират 168 учители. Резултатите от НВО и ДЗИ и по какъв начин да бъдат нараснали в идващите години във всяко учебно заведение на региона е тематиката, която визира всички нас. Предстоят промени в мрежата от учебни заведения в общините Враца и Козлодуй, с цел да бъде въведен едносменен режим на образование, а във всички общини в къси периоди предстоят действия по организиране  на учебния, държавния и спомагателния държавен план-прием за идната образователна година. Наложително е да предприемем стъпки за прекратяване на просветителната миграция в други области и страни. Въпросите, които чакат нови решения са привеждане на транспортните схеми за учениците, сигурността и сигурността на средата и по пътя до нея “, сподели Малина Николова.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието Галина Евденова регистрира провокациите, пред които са изправени екипите по обсег, като набеляза главните ограничения и трендове за превъзмогване на броя на отпадналите възпитаници. „ Имаме значително триумфи, които се дължат на положителната съгласуваност сред институциите и родителите. Важно е тук да отбележа, че ученикът е във фокуса на повече системи -  просветителната, обществената, държавната и локална власт. Съществен фактор за реализацията на Механизма са и финансови и човешки запаси в поддръжка на учебните заведения по национални стратегии и европейски планове. Всички тези ограничения способстват за общия ни триумф да върнем учениците в клас и да реализираме положителни целеви стойности за образователната 2019/2020 година “, сподели Галина Евденова.

Тя означи също, че от на следващия ден следва провеждането на работни срещи във всяка една община за реализирането на идния учебен план-прием в първи и пети клас, държавния план-прием в осми клас и спомагателния държавен план-прием в 11 клас.
„ Заедно с кметовете на общини  ще създадем срещи с представители на бизнеса за обвързване на държавния план-прием с пазара на труда, предстоят също осведомителни и информационни акции, както и показване на мнения на локалната власт, съобразени с общинските стратегии и тактики, политиките на Министерството на образованието и науката и методиката за координиране на план-приема. Сигурна съм, че с представителите на локалната власт и специалистите от общинските администрации ще намерим механизъм за усъвършенстване на транспортните схеми, с цел да може учениците да имат пълностоен образователен развой. Остават нерешени проблемите с разпространяването на наркотични субстанции в регионите на учебните заведения, където се вижда наклонност, че това се случва към този момент и в дребните обитаеми места. Съвместно с РЗИ и РЗОК би трябвало да разработим механизъм за надзор на медицинските бележки, които се издават на възпитаници безпричинно “, означи в презентацията си Галина Евденова.

Решаващата роля на общините за превъзмогване на проблемите напомни в края на срещата регионалният шеф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР