Областния управител Ангел Стоев посети най-засегнатите села от наводнението в

...
Областния управител Ангел Стоев посети най-засегнатите села от наводнението в
Коментари Харесай

Властите чакат втора висока вълна на р. Стряма

Областния шеф Ангел Стоев посети най-засегнатите села от наводнението в Карловско.

На място са и старши комисар Димитър Балев – шеф на ОД на МВР-Пловдив, кметът на Община Карлово - господин Емил Кабаиванов, военачалник Деян Дешков – пълководец на 61-ва Стрямска бригада и гл. комисар Николай Николов – шеф на Групово дело ПБЗН.

Ето каква е обстановката към сегашния миг, изложена от Областна администрация - Пловдив:

„ Най-тежко е ситуацията в с. Богдан, което е откъснато от околния свят, защото мостовете, които водят към него, са разрушени.

Тежко е ситуацията и в с. Каравелово, мощна вълна скъса мост, породени са леки вреди на обособени здания, за наслада няма потърпевши хора. Предстои евакуация на майка с дете от селото.

На място са кметът на Карлово - господин Емил Кабаиванов, ген. Деян Дешков – бригаден пълководец на 61-ва Стрямска бригада и гл. комисар Николай Николов – шеф на Групово дело ПБЗН, които оглежда коритото на реката, защото чакаме втора висока вълна на р. Стряма и се надяваме да няма нови разливи.

По информация на ген. Дешков няма жертви и потърпевши хора. В с. Богдан следва евакуация на хората от три къщи, тя ще бъде осъществена с боен хеликоптер, единствено чакаме времето да се усъвършенства.

В непрекъсната връзка съм с военния министър Димитър Стоянов, който разпореди да ни се даде нужната военна техника. Помощ ще ни оказва и вертолетния авиополк, чакаме две военни лодки от Казанлък. С това се надявам, че ще успеем да обгрижим хората в с. Богдан.

След като спре дъждът и водата се отдръпна, ще стартира възобновяване и на инфраструктурата, ще бъдат направени огледи на потърпевшите жилища.

По-спокойна е ситуацията в останалите села Столетово и Розино.

По мое предписание Напоителни системи оглеждат дигите на р. Стряма, с цел да ревизират за вероятно компрометиране. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР