ДАКАР, Сенегал (AP) — Милиарди долари в злато се изнасят

...
ДАКАР, Сенегал (AP) — Милиарди долари в злато се изнасят
Коментари Харесай

Десетки милиарди долари в злато изтичат незаконно от Африка всяка година, се казва в нов доклад

ДАКАР, Сенегал (AP) — Милиарди долари в злато се изнасят незаконно от Африка всяка година и по-голямата част от него свършва в Обединените арабски емирства, където се рафинира и продава на клиенти по целия свят, съгласно отчет, оповестен в четвъртък.

Злато на стойност над 30 милиарда $, или повече от 435 метрични тона, е било изнесено контрабандно от на континента през 2022 година, съгласно отчета, оповестен от Swissaid, група за помощ и развиване, основана в Швейцария. Основните дестинации за африканското злато са били Обединените арабски емирства, Турция и Швейцария.

Авторите на отчета споделиха, че тяхната цел е да създадат търговията с африканско злато по-прозрачна и да окажат напън върху играчите в промишлеността да създадат повече, с цел да създадат доставките на злато проследими и веригите за доставки по-отговорни.

„ Надяваме се, че това ще усъвършенства изискванията на живот на локалното население и изискванията на труд на занаятчийските миньори в цяла Африка “, сподели Иван Шулц,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР