Обилен снеговалеж блокира пътя за Пампорово. Множество шофьори попаднаха в

...
Обилен снеговалеж блокира пътя за Пампорово. Множество шофьори попаднаха в
Коментари Харесай

Десетки коли блокирани на пътя за Пампорово

Обилен снеговалеж блокира пътя за Пампорово. Множество водачи попаднаха в снежния капан, като придвижването все още е съвсем невероятно. Повече от 40 минути колите не помръдват. В образувалата се колона са блокирани най-вече пловдивски коли, като водачите слизат, с цел да оказват помощ на закъсалите.

Преминаването на транспортни средства с маса над 12 т ремаркета и полуремаркета през проходите " Рожен ", " Печинско " и " Превала " в Родопите е лимитирано заради снеговалеж и снегопочистване. На проходите новата снежна завивка е до 15 см. Сняг вали в съвсем цялата Смолянска област и придвижването по пътищата е затруднено.

По рано от АПИ оповестиха, че водачите, на които им следва пътешестване да потеглят с коли, готови за зимни условия. Сняг вали в област Смолян, по високопланинските региони на областите Благоевград, Пазарджик, Софийска, прохода Троян-Кърнаре.

109 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава изключително по усойните места, където има причина за хлъзгавост и замръзване при намаляване на температурите. При нужда в почистването ще се включат и в допълнение машини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР