Кипърски източник съобщи, че доставките на помощи за Ивицата Газа

...
Кипърски източник съобщи, че доставките на помощи за Ивицата Газа
Коментари Харесай

Възобновиха хуманитарната помощ от Кипър до Ивицата Газа след триседмична пауза

Кипърски източник заяви, че доставките на помощи за Ивицата Газа от страната са обновени, като един транспортен съд пренасящ храна е потеглил за палестинския анклав. Това става след спиране, последвано от убийството на седем филантропични служащи от Израел.

Неправителствената организация „ Световна централна кухня “ спря помощта, с цел да преразгледа активността си на територията след нападението при започване на април, като спря директните доставки в Газа от Кипър. От своя страна Организацията на обединените народи заяви, че проверява 19 чиновници на организацията за подкрепяне на палестински бежанци по отношение на изказванията на Израел, че някои от тях са взели участие в терористичните офанзиви на 7 октомври. Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик съобщи, че следствието, извършено от Службата за вътрешен контрол, включва 12 чиновници, за които Организация на обединените нации е била осведомена по-рано, и 7, за които Организация на обединените нации е получила информация от израелските управляващи.
Един случай беше завършен, защото Израел не даде доказателства в поддръжка на обвиняванията против служителя. В момента изследваме опцията за предприемане на коригиращи административни дейности по случая на това лице. Що се отнася до 7-те души, за които бяхме известени от януари насам, едно от следствията също беше прекратено до приемането на спомагателни доказателства в негова поддръжка.
Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации

По-рано Хамас съобщи, че е получил формалния отговор на Израел на последното си предложение за преустановяване на огъня и ще го изследва, преди да показа отговора си. Това съобщи в изказване заместник-ръководителят на групировката в Газа Халил Ал-Хая. След повече от шест месеца война с Израел в Ивицата Газа договарянията остават в задънена улица, като Хамас се придържа към настояванията си всяко съглашение да постави завършек на войната.

Междувременно египетска делегация посети Израел за разискване за диалози в търсене на метод за обновяване на договарянията за преустановяване на спора и връщане на останалите заложници. Служител, който приказва при изискване за анонимност, съобщи, че Израел няма нови оферти, макар че е подготвен да обмисли лимитирано помирение, при което да бъдат освободени 33 заложници.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР