Сутринта на 8 май Пън Лиюен, съпругата на председателя на

...
Сутринта на 8 май Пън Лиюен, съпругата на председателя на
Коментари Харесай

Пън Лиюен посети Националния музей на Сърбия заедно с Тамара Вучич

Сутринта на 8 май Пън Лиюен, брачната половинка на ръководителя на КНР Си Дзинпин, беше поканена да посети Националния музей на Сърбия в Белград дружно с Тамара Вучич, брачната половинка на сръбския президент. Пън Лиюен означи, че Националният музей на Сърбия има дълга история и богата сбирка. Музеят е освен витрина за отбрана и проявление на културни реликви, само че и място за разпространение на цивилизацията.

„ Надяваме се на усилването на културния продан и съдействието сред Китай и Сърбия и взаимно създаване на мост на цивилизационен разговор “, сподели Пън Лиюен.



Съпругите на двамата държавни глави следиха сръбски дами, които демонстрираха обичайни умения като ръчно тъкане и други. Те разговаряха с майсторките на занаятите. Пън Лиюен означи, че сръбските умения за ръчно тъкане са изящни и неповторими. Това е значимо нематериално културно завещание, което е добре наследено и разпространявано. Културите на бродерия в Китай и Сърбия са сходни. И двете страни могат да засилят обмена и взаимното образование и да насърчат младежите да вземат участие интензивно в тях.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед2877Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед3320Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед13845Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед6562Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед12505Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед92985Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77143Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР