Бившият играч на ЦСКА Красимир Чомаков говори пред Мач Телеграф

...
Бившият играч на ЦСКА Красимир Чомаков говори пред Мач Телеграф
Коментари Харесай

Чомаков: Има положителна промяна в ЦСКА след идването на Белчев, всичко може да се случи в дербито

Бившият състезател на ЦСКА Красимир Чомаков приказва пред " Мач Телеграф " в навечерието на следващото издание на Вечното дерби сред ЦСКА и Левски. Той съобщи, че чака " сините " да наподобяват по-опасни от последното дерби и разяснява ограниченията, които са взети за мача в събота.

" Надявам се, че ЦСКА ще успее да победи в дербито. Видяхме позитивна смяна след назначението на Стамен Белчев като треньор на тима. Стискам палци и в това дерби отборът да излезе краен победител. Не имам вяра Белчев да запази някои от състезателите поради задаващата се по-късно среща с Ботев Пд за купата. Според мен няма да има огромни ротации и ще заложи на най-хубавите играчи, които са на линия. Реваншът за Купата е по-късно и би трябвало да са съсредоточени и да завоюват дербито с Левски. С оглед на играта, която ЦСКА показваше под управлението на Нестор Ел Маестро, е обикновено да се вземат ограничения и той да бъде заменен. Дори съгласно мен трябваше това да се случи по-рано. Явно в този момент е пристигнал моментът и по този начин е решило управлението. Белчев е потвърден треньор, който води тима през годините. Познава ситуацията в ЦСКА и този път съгласно мен е редно да му се даде повече време и по-голям късмет да води отбора. Той е добър експерт и мисля, че може да изведе тима до край за Купата и по-късно да я вдигне. Имат един гол пасив, само че той може да се върне бързо. Ясно е, че ЦСКА би трябвало да направи всичко допустимо да обърне резултата в реванша и да го завоюва ", съобщи Чомаков.
 Чиликов: ЦСКА разполага с повече качество от Левски, успеха на
Чиликов: ЦСКА разполага с повече качество от Левски, успеха на " алените " е 100% сигурна

" Левски няма непрекъснат състав и ядро, на което да се разчита "

" ЦСКА в идното дерби би трябвало най-много да внимава със себе си. Трябва да са съсредоточени и да се раздадат от първата до последната минута. Вярвам, че в случай че това се случи " алените " ще излязат краен победител. Но в случай че няма мотивация и предпочитание по-добре да не излизат да играят този мач. В дербито няма по-класен тим и класирането в никакъв случай не е било от голяма важност. В този дуел се случва всичко и формата на двата тима въобще няма значение ", продължи той.
 ЦСКА със смазващо предимство над Левски в плейофите
ЦСКА със смазващо предимство над Левски в плейофите

Армейците влизат във заключителната част на акцията със забележително самочувствие против безконечния си противник

" Със сигурност след последното дерби ще има реакция от страна на Левски. Те имаха много отсъстващи, които в този момент ще са на линия. Неизбежно е тимът да наподобява по по-добър метод. Да се надяваме, че ЦСКА също ще реагира и ще завоюва срещата. Дано това да се случи и след една добра игра. Всеки път това го разясняваме, само че в дербито в множеството случаи няма искра в играта на двата отбора. " Сините " сигурно ще се хвърлят да завоюват, тъй като вероятно може да стигнат до бараж за европейските клубни шампионати. Те ще са окуражени да вземат трите точки. Колкото до затегнатите ограничения, мога да кажа единствено, че почитателите не отиват на война, а на мач. Каквито и ограничения да се вземат, в случай че хулиганите желаят да създадат нелепост, ще си намерят метод. Трябва да схванат, че са на стадиона, с цел да поддържат тима си. Това, което се случва в тези мачове, не е вярно. На стадиона има майки с деца и те могат да пострадат. Искаме да си научим децата по какъв начин да поддържат тима си на стадиона, а в това време все едно сме ги завели на война. По-големи ще са буферните зони, само че това съгласно мен е без значение. И през два стадиона да ги създадат, в случай че желаят да се замерват с ракети ще го вършат. Нека дербито да се трансформира в празник, а не във война! ", приключи Чомаков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР