Обикнахме тази пандишпанова торта от пръв поглед и предупреждаваме, че

...
Обикнахме тази пандишпанова торта от пръв поглед и предупреждаваме, че
Коментари Харесай

Пандишпанова торта Мимоза

Обикнахме тази пандишпанова торта от пръв взор и предизвестяваме, че и с вас ще стане по този начин

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 4 бр.
● захар - 4 с.л.
● брашно - 4 с.л.
● ванилия - 1 прахче

за крема


● яйца - 3 бр.
● захар - 3 с.л.
● прясно мляко - 200 мл
● сметана - 200 мл
● портокалов ликьор - 4 с.л. или бадемов
● кафе - 4 с.л. сварено и охладено
● желатин - 10 г

Начин на подготвяне

В купа счупете яйцата, прибавете захарта и разбийте с миксер на бухнал крем. Към него прибавете 4 супени лъжици пресято с щипка сол брашно. Ароматизирайте с едно прахче ванилия. Застелете с парче хартия форма 20 см с откопчаващ се кръг.

Изсипете пандишпановата примес и изпечете блата на 190 градуса в авансово загрята фурна до златист тен. Извадете готовия пандишпанов блат от формата и охладете. Охладеният блат издълбайте деликатно, като оставите 2 см ръб в профил. Трохите ще употребявате за декорация на тортата.

Пригответе крема, като към прясното мляко добавите трите цели яйца и захарта. Сложете съда на котлона и бъркайте, до момента в който течността се затопли, без да завира, и захарта се стопи. Отдръпнете от котлона и прибавете омекналия в малко студена вода желатин.

Бъркайте с телена бъркалка, до момента в който желатинът се разтопи добре. Разделете течността на две. Към едната прибавете 4 с.л. охладено кафе, към другата 4 с.л. ликьор по ваш усет. Портокалов ликьор, бадемов ликьор, какъвто имате у дома.

Разбийте сметаната и прибавете по две супени лъжици във всяко кремче. Когато кремът стартира да се стяга, изсипете в издълбания блат първо крема с кафе, по-късно крем с ликьор. Подравнете и оставете тортата на студено, до момента в който кремът стегне добре.

Готовата пандишпанова торта Мимоза измажете с останалата сметана и поръсете с трохите от издълбания блат.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР