Обичаме къпкейкове не само, защото са вкусни и много лесни

...
Обичаме къпкейкове не само, защото са вкусни и много лесни
Коментари Харесай

Кулинарен уикенд: По-различните къпкейкове

Обичаме къпкейкове освен, тъй като са вкусни и доста лесни за изработка, само че и тъй като са автентично решение за алтернативата какво да приготвим за домашното празненство. 

А за какво не и за късния съботен следобяд, прекаран вкъщи, в компанията на чаша вино?

Нашите предписания ще ви оказват помощ в избора – имаме от всичко по малко.

Мини полента  къпкейкове

175 г брашно
100 г качамак
2 ч. л. Бакпулвер
1 щипка сол
1 ч. л. червен пипер (сладък)
2 яйца
175 мл прясно мляко
4 с. л. Зехтин
50 г пармезан
2 с. л. Песто
4 с. л. айвар (сос от червени чушки – продава се готов)
250 г горгонзола
200 г заквасена сметана
кресон, каперси, черен пипер на зърна
24 хартиени кошнички
хартиен пулверизатор
тава за мъфини за 24 броя  

Смесете брашното, качамака, бакпулвера, солта и аления пипер в купа. Разбийте яйцата в същата купа за към 3 минути, до момента в който сместа стане пенеста. Към нея, с бъркане, прибавете брашното, млякото и маслото. Оставете тестото да престои за 15 минути.

Загрейте фурната на 200ºC / 175ºC, поставете хартиените кошнички в отделенията за печене на тавата за мъфини. Настържете на ситно пармезана. В обособена купа разбъркайте пармезана, пестото и 2 с.л. от айвара. Получената примес прибавете към тестото. След това разделете тестото на три елементи, оформете ги на топчета и всяко поставете в самостоятелните кошнички в тавата. Печете във фурна за 10 до 15 минути. Извадете ги и ги охладете за малко.

Нарежете на кубчета горгонзолата и я поставете в една купа със заквасената сметана и 2 с.л. айвар. Бъркайте до приемането на гладка примес. Това е кремът за украса на мъфините. Можете да го сложите върху тях със пулверизатор или с лъжица. Накрая ги поръсете с кресон, каперси и пипер.

 cupcakes-def-5

Сусамени къри къпкейкове

500 г броколи
100 г тофу
200 г брашно
1 пакетче бакпулвер
1.5 с. л. къри на прахуляк
сол
2 с. л. черен сусам на семена
3 яйца
200 г сметана
4 с. л. сусамово масло
1.5 ч. л. уасаби на паста
6 с. л. Майонеза
захар
12 скариди (сурови, белени)
2 с. л. Масло
черен пипер
1/2 лимон
12 хартиени кошнички
тава за печене на мъфини за 12 броя

Нарежете броколите на 12 дребни елементи, гответе ги за към 3 минути в подсолена кипяща вода. Изцедете хубаво, охладете ги със студена вода и ги оставете настрани.

Загрейте фурната на 175ºC / 150ºC. Нарежете тофуто на ситни кубчета. Смесете брашното, бакпулвера, кърито, 1 щипка сол и сусам в обособена купа. Добавете яйцата и разбъркайте, до момента в който стане пенеста примес. След което прибавете сметаната, сусамовото масло и 1/2 чаена лъжичка уасаби.

Сложете по една лъжица тесто във всяко поделение на тавата, след това по едно парче броколи, от горната страна още веднъж сложете лъжица от тестото. Печете към 20 минути. Извадете къпкейковете и ги оставете да се охладят за малко.

Смесете майонезата и 1 чаена лъжица уасаби, подправете със сол и 1 щипка захар. Размразете скаридите и ги подсушете добре. Запържете ги с масло за към 2 минути. Подправете със сол, черен пипер и малко лимонен сок. Когато къпкейковете са изстинали, сложете по една лъжичка от соса от майонеза и уасаби върху всеки един и гарнирай с по една скарида.

 cupcakes-def-4

Картофени къпкейкове

1 кг картофи
сол
2 глави лук
2 с. л. олио
пипер
индийско орехче
4 яйца
12 резена бекон
200 г заквасена сметана с подправки
5 кисели краставички
12 хартиени кошнички
тава за печене на мъфини за 12 броя  

Сварете обелените картофи в подсолена вода за към 20 минути. Обелете лука, нарежете го на ситно и го запържете в малко масло. Поставете сварените картофи в дълбока купа и ги намачкайте добре. Към тях прибавете лука. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбърквайте и прибавете яйцата. Всичко трбява да се смеси добре.

Загрейте фурната на 200ºC / 175ºC.  Поставете хартиените кошничките в тавата за печене и по краищата на всяка кошничка поставете по едно парче бекон, нарязано на линия. Напълнете отделенията на тавата с готовото картофено тесто и печете за към 20 минути. Извадете тавата и оставете къпкейковете да се охладят.

Подредете охладените мъфини в необятна тава и ги украсете със заквасената сметана и подправки. Нарежете киселите краставички и ги сложете или от горната страна, или в профил за гарнитура.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР