Обединеното кралство заяви в неделя, че изпраща допълнителни 1000 кислородни

...
Обединеното кралство заяви в неделя, че изпраща допълнителни 1000 кислородни
Коментари Харесай

Лондон изпраща на Индия още 1000 кислородни вентилатора

Обединеното кралство съобщи в неделя, че изпраща спомагателни 1000 кислородни вентилатора до изумената от ковид Индия, заяви Агенция Франс Прес.

Англия към този момент изпрати 495 кислородни концентратора и 200 вентилатора до Индия, защото страната се бори с опустошителния скок на случаите на ковид и доставя три по-големи индустриални единици, наречени кислородни заводи.

" Ще изпратим още един пакет от 1000 вентилатора, доста скоро, " съобщи външният министър Доминик Рааб пред Би Би Си.

Рааб ще се срещне с министъра на външните работи на Индия Сурахманям Джайшанкар в понеделник на договарянията на Г7 в Лондон. Премиерът Борис Джонсън също би трябвало да организира виртуална среща с индийския си сътрудник Нарендра Моди, откакто анулира пътуването до Ню Делхи в светлината на здравната рецесия.

Англия ще направи всичко, което може, в " часа на потребност " на Индия, сподели Рааб, макар че държавното управление споделя, че понастоящем няма аварийни ваксини против ковид. Англия е дом на огромна индийска диаспора, която се активизира с апели за набиране на средства за подкрепяне на доставките на О2 и защитно съоръжение до лечебните заведения в Индия.

Междувременно членовете на Британската асоциация на лекарите от индийски генезис (BAPIO) започнаха да организират отдалечени съвещания с пациенти, които се нуждаят от неотложна помощ в Индия, с цел да облекчат натоварването на тежко притиснатите там медици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР