Обединеното кралство стана първата страна в света, която одобри молнупиравир,

...
Обединеното кралство стана първата страна в света, която одобри молнупиравир,
Коментари Харесай

Великобритания първа в света одобри лекарството срещу COVID-19 на Merck

Обединеното кралство стана първата страна в света, която утвърди молнупиравир, лекарство за ковид, създадено от американските компании Merck и Ridgeback Biotherapeutics. Това се споделя в известие, публикувано в четвъртък от Британската организация за надзор на медикаментите и здравните артикули, написа The Independent.

Както отбелязва английският медицински регулатор, лекарството е „ безвредно и дейно за понижаване на риска от хоспитализация и гибел за хора с лек до сдържан COVID-19, които са изложени на риск от развиване на съществено заболяване “. Това значи, че с изключение на неналичието на тежка форма на болестта, индикация за използването му е съществуването на най-малко един от рисковите фактори, които могат да доведат до съществено утежняване на положението. Това са затлъстяване, възраст над 60 години, диабет или сърдечно-съдови болести.
 Получаваме лекарството против ковид на Merck през декември? Получаваме лекарството против ковид на Merck през декември?
Здравните управляващи обмислят закупуването на ново лекарство, което е под таблетна форма, за лекуване на коронавирусна зараза. Това съобща...

Повече за лекарството -.

Министърът на опазването на здравето на Обединеното кралство Саджид Джавид назова днешния ден „ исторически за страната “. „ Обединеното кралство е първата страна в света, одобрила антивирусно лекарство, което може да се употребява вкъщи за COVID-19 “, сподели той. 

Молнупиравир е пробно антивирусно лекарство, създадено за лекуване на грип. Това лекарство демонстрира своя антивирусен резултат посредством неточности при прекопирване по време на репликация на вирусна РНК. Също по този начин е потвърдено, че лекарството е интензивно против редица коронавируси, в това число SARS, MERS и SARS-CoV-2.

По-рано Merck уточни, че молнупиравир понижава риска от хоспитализация с съвсем 50%. В изказване, оповестено в четвъртък, компанията съобщи, че е почнала да създава лекарството на собствен личен риск даже преди то да бъде утвърдено от медицинските регулатори. Merck съобщи, че чака да пусне лекарството до края на 2021 година в размер, задоволителен за 10 милиона курса на лекуване, а през 2022 година - за още 20 милиона курса на лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР