Обединеното кралство подкопава световната си репутация за опазване на несравнимите

...
Обединеното кралство подкопава световната си репутация за опазване на несравнимите
Коментари Харесай

Стоунхендж може да изгуби статута си на световно културно наследство


Обединеното кралство подкопава международната си известност за запазване на " несравнимите " си исторически полезности, написа " Гардиън ".

Стоунхендж може да стане идващият обект след Ливърпул, който да изгуби статута си на международно културно завещание.

Организацията Организация на обединените нации е предизвестила, че известният каменен кръг ще бъде включен в листата на обекти, които са " в заплаха " – знак, че скоро той може да бъде лишен от предпазения си статут.

Причината за това е строителството на тунел, който ще минава под Стоунхендж.

Спорният проект за създаване на четирилентов тунел под тясната автомагистрала A303 край Стоунхендж бе утвърден от английското държавно управление, макар сериозните възражения. Поддръжниците му настояват, че той ще облекчи тапите и ще усъвършенства преживяването на посетителите, само че други се опасяват, че това ще докара до загубата на антични артефакти, към момента скрити подземен.

Други обекти, които се чака да бъдат подложени на по-голям надзор от организацията на Организация на обединените нации, включват новите и старите градове на Единбург, Лондонската кула и минните региони към Корнуол.

Преди време от ЮНЕСКО разкритикуваха английското държавно управление, че не е изпълнило отговорностите си за отбрана на викторианската брегова линия на Ливърпул и дефинираха историческата му стойност като " окончателно изгубена ", след което тя изгуби статута си на международно културно завещание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР