Обединената опозиция в Албания, водена от Демократическата партия на Лулзим

...
Обединената опозиция в Албания, водена от Демократическата партия на Лулзим
Коментари Харесай

Албанската опозиция продължава да бойкотира работата на парламента

Обединената съпротива в Албания, водена от Демократическата партия на Лулзим Баша, продължава протеста на работата на Народното събрание, съобщи организация МИА.

В четвъртък, за когато е планувано третото съвещание на Народното събрание след летните отпуски, опозиционните депутати " ще заседават " в пристанищния град Дуръс.

Вместо в парламентарната зала в Тирана, на 3 септември опозиционните депутати бяха в Шкодра, а на 6 септември " заседаваха " в Елбасан, предава Българска телеграфна агенция.

Преди тези две съвещания водачът на демократите Баша насочи тежки обвинявания за връзки на държавното управление с престъпността и разгласи идна акция " за освобождение на властта от престъпността ". Това е безспорен приоритет на опозицията в новата парламентарна сесия, сподели Баша.

Опозиционните депутати бойкотират работата и на парламентарните комисии.

Неотдавна опозицията внесе в Народното събрание законопроект за инспекция на произхода на имуществото на политиците. Преди това албанският парламент одобри закон за изследване на произхода на имуществото и възможна връзка с незаконни групи, който се отнася за съдиите, прокурорите и полицията.

Поради " неминаване " през процеса на инспекция, от няколко месеца Албания е без Конституционен и Върховен съд и е изправена пред дефицит на прокурори и съдии, отбелязва МИА.

Декларации за генезис на имуществото не подадоха минимум 500 полицейски чиновници, които по-късно непринудено напуснаха службата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР