ОАЕ ще въведе пакет от регулации върху вноса на злато

...
ОАЕ ще въведе пакет от регулации върху вноса на злато
Коментари Харесай

ОАЕ въвежда нови правила за златото, за да ограничи прането на пари

ОАЕ ще вкара пакет от регулации върху вноса на злато в сходство с интернационалните правила.

Така ще бъде възпряно прането на пари и финансирането на терористични и противозаконни организации.

Насоките бяха оповестени от Министерството на стопанската система в четвъртък и са последните от поредност от начинания на Емирствата за възстановяване на надзора върху търговията и обращението на злато в сходство с интернационалните стандарти, написа The National News.

Новата политика изисква виновен избор на източници на злато от страна на вносителите и рафинериите. Тя има за цел да консолидира позицията на ОАЕ като водещ международен център за кюлчета. На нарушителите на новите разпореждания ще бъдат налаги санкции от 50 000 до 5 милиона дирхама (13 623 до 1.36 млн. долара).

Регулираните предприятия би трябвало да съблюдават и ползват новите разпореждания. Те включват компании, ръководещи рафинерии и преработване на златни артикули в и отвън страната.

Инициативата включва основаването на Комитет за златни кюлчета. Регламентите за импорт на злато ще влязат в действие от януари 2023 година Те са направени в сходство с насоките на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) и съответния протокол за златото.

Очаква се те да насърчат конкурентоспособността на бизнес и капиталовата среда на ОАЕ, означават от Министерството на стопанската система.

Новите насоки поддържат законодателството за противопоставяне на прането на пари и финансирането на тероризма, в сходство с директивите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Компаниите би трябвало да обмислят рисковете от финансови закононарушения в връзките си с доставчиците си и да споделят с надзорния орган, с цел да открият ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати във връзка с виновната доставка на злато от наранени от спорове и високорискови зони, за противопоставяне на изпирането на пари и битката с финансирането на тероризма, предлагат още от Министерството на стопанската система.

Според новите правила центровете за импорт на злато би трябвало да съблюдават редица политики за ръководство на риска, когато доставят злато от наранени от спорове и високорискови зони, като следват рамка от пет стъпки.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР