„Нямаме мотиви за оставката на Данаил Кирилов, макар че когато

...
„Нямаме мотиви за оставката на Данаил Кирилов, макар че когато
Коментари Харесай

Нинова: Борисов заличи последните 10 години

„ Нямаме претекстове за оставката на Данаил Кирилов, въпреки че когато и да я даде, ще е все късно. Имаме доста учредения от дълго време да имаме бележки към работата му. Не знаем дали повода е планът за Конституция или нещо друго “.

Това съобщи в Кюстендил ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с членове и симпатизанти, съобщи БНР.

" Проектът за нова Конституция е, меко казано, непрофесионален и той е политически неуместен, тъй като се заличава обществената, правовата, демократичната страна ", добави Нинова.

Според нея нужните 120 гласа, с цел да започват дебатите за плана за нова Конституция, не са сигурни.

" Ние сме очевидци на това по какъв начин последните 10 година де факто бяха заличени от дейностите на Борисов и на държавното управление. Но в този момент те желаят да ги заличат и де юре от Конституцията. Това за нас е парадокс. Въпреки всички клюки и интриги и внушения към Българска социалистическа партия, декларирам изрично, че ние няма да участваме в договарянията и няма да дадем своите подписи “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

" Нека да забележим дали ще съберат подписите, тогава ще разясняваме, тъй като другите политически партии в Народното събрание виждаме, че са много непоследователни. „ Воля” в един ден споделиха, че няма да дадат подписи, другият ден споделиха, че ще дадат. Очевидно, че позицията им се трансформира съгласно други условия, това не е съгласно правилата в политиката. Да изчакаме и да забележим дали въобще ще има 120 подписа”, сподели Корнелия Нинова.

„ За мен по-важно от оставката на Кирилов или дали ще се съберат подписи, е народен проект за излизане от рецесията, за посрещане на рецесията и за по-лекото ѝ превъзмогване. Темата за конституцията измести сериозния диалог за идващата рецесия в икономката и за това, че държавното управление не подхваща съответни ограничения да помогнем на семействата и да се грижим за хората”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР