Няма уникален фактор, който да влияе на от коронавирус. Има

...
Няма уникален фактор, който да влияе на от коронавирус. Има
Коментари Харесай

Доц. Христо Хинков: Лошият здравен статус е причина за високата смъртност на българина

Няма неповторим фактор, който да въздейства на от ковид . Има комплекс от фактори и първият е, че българският народ влиза с неприятен здравен статус в тази зараза.

Това съобщи пред БиТиВи доцент Христо Хинков, ръководител на Националния център по публично здраве и разбори.
 Анализ на НОЩ и ексминистрите на опазването на здравето, желае Кацаров
Анализ на НОЩ и ексминистрите на опазването на здравето, желае Кацаров

Да се уточни повода за високата смъртност по време на епидемията

Втората причина е положението на здравната система, която не съумя да отговори на това предизвикателство, и трето - незадоволително дейно ръководство на цялата рецесия , разяснява доцент Хинков

Според него като причина за високата смъртност по време на пандемията от ковид е и опцията да има прекалено много хора, които не са регистрирани и са умряли по домовете си. Смъртността е висока, заболеваемостта - не . Възможно е всеки трети инфектиран българин (от ковид - б.р.) да умира, сподели той.
 Ваксинационният паспорт - нито панацея, нито пропуск за всички порти
Ваксинационният паспорт - нито панацея, нито пропуск за всички порти

Информацията за документа била мощно преекспонирана

Пандемията се ръководена повече политически, в сравнение с медицински, сподели доцент Хинков и се стимулира - бяха затваряни учебни заведения, а се оставят отворени игрални зали. Пропускателният режим не беше идентичен за всички.

Не се следва здравната логичност - в случай че се затворят границите, не би трябвало да се позволява никой без негативен ПСР, а сезонните служащи са допускани, добави доцент Христо Хинков.
 НЦОЗА да прави разбори и да обясни за COVID-19, упорстват пациенти
НЦОЗА да прави разбори и да обясни за COVID-19, упорстват пациенти

Оставка на шефа на Центъра, одит и осведоменост желаят те

НЦОЗА ние не лекуваме, а проучваме , изясни активността на центъра си. Относно разбора на центъра, в случай че има забележки, те не са към здравното съсловие. Процесът е към популацията, което се колебае дали да се имунизира или не. Хората не са наясно по какъв начин усилието за имунизация не почива на научни доказателств а.

Запитан за какво не са разгласили разбора си преди, той отговори: " нашият център е вторичен разпоредник с бюджетни средства. И през м.г. имаше разбор на смъртността, който в този момент се разгласява. Имаше и разбор на лечебните заведения , който изобщо не е оповестен. Ние непрекъснато вършим разбори, само че не можем да ги публикуваме без наказания ", изясни доцент Христо Хинков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР