Няма устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална

...
Няма устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална
Коментари Харесай

Държавната детска болница няма проблем с ПУП

Няма устройствени проблеми с терена , избран за създаване на национална детска болница в кв. " Горна баня " , а отчуждителната процедура, за която се загатва в медийни изявления и мнения, се отнася за прилежащ терен.

Това декларират от Министерството на районното развиване и благоустройството , уточнявайки че точно за този прилежащ парцел не е завършила процедурата.

През месец март 2024 година в Министерство на регионалното развитие е постъпило предложение на министъра на опазването на здравето за реализиране на отчуждителна процедура за прилежащ парцел, намиращ се в регион " Овча купел ", кв. " Горна баня ", бул. " Никола Петков " № 56, с идентификатор 68134.4332.1567 по кадастралната карта и кадастралните регистри на града, с повърхност от 12 770 кв. м, с построена в него постройка. Той граничи с парцела, който е предназначен за национална многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца . Поискан е за инфраструктура, обслужваща потребностите на болничното заведение.
 БЛС:
БЛС: " Мама и Аз " сътвори чувството, че страната не желае да построи детска болница

Регионалната гилдия на лекарския съюз е дала позитивно мнение за детската частна болница

От Министерство на регионалното развитие напомнят, че с Решение № 868 на Министерския съвет от 2 ноември 2022 година за обект с национално значение е избран обект " Изграждане на " Национална многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца " в УПИ I - " за болничен комплекс ", кв. 117, кв. " Горна баня ", регион " Овча купел " - Столична община, гр. София.

Със Заповед № РД-02-15-66 от 22.05.2023 година на министъра на районното развиване и благоустройството е утвърден план за обстоен организационен проект (ПУП) , с който се прави изменение в проекта за регулация, с цел да се построи лечебното заведение.

Припомняме, че предходната седмица за следващ път мина  има или няма воля страната да построи Национална детска болница , каквито хрумвания и проекти се вършат към този момент четири десетилетия. Документите за утвърждение на частната на болница " Мама и аз " от служебния министър председател Димитър Главчев, който и координиране в Министерски съвет след публичното неодобрение. 

Въпреки това от Обществения съвет към плана за Национална детска болница, защото страната има да извърви нелек път и да позволи доста проблеми. 
 Няма звено в Министерство на здравеопазването, което да е ангажирано със градежа на Национална детска болница
Няма звено в Министерство на здравеопазването, което да е ангажирано със градежа на Национална детска болница

НДБ да е комерсиално сдружение, предлага Общественият съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР