Екипаж от Военновъздушните сили (ВВС) е извършил успешна медицинска евакуация

...
Екипаж от Военновъздушните сили (ВВС) е извършил успешна медицинска евакуация
Коментари Харесай

Спартан на ВВС транспортира мъж с химическо изгаряне от Варна към Пирогов

Екипаж от Военновъздушните сили (ВВС) е направил сполучлива здравна евакуация със аероплан " Спартан " , оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Самолетът C-27J " Спартан " е изхвърчал в 09:45 часа от летището София с медицински екип от УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " на борда за превозване на пациент от МБАЛ " Света Анна " във Варна до столицата . Полетът е изпълнен в изискванията на усложнена метеорологичната конюнктура . Въпреки неприятното време, в 12:01 часа самолетът сполучливо се е приземил назад в София.

Командир на екипажа от 16-а авиобаза Враждебна е бил капитан Николай Георгиев, помощник-командир - майор Дарина Христозова, а борден инженер - капитан Митко Гергов.

Авиомедицинската евакуация е изпълнена по поръчка на Министерството на здравеопазването, след позволение на началника на защитата и със заповед на командира на Военновъздушни сили.

От университетската незабавна болница " Пирогов " осведомят, че транспортирният пациент от Варна е мъж с химическо изгаряне и контузия на таза . Той е в тежко положение и е настанен в Клиниката по изгаряне, където се поставят всички нужни грижи за него. При първа опция, щом положението му разреши, мъжът ще бъде изместен в травматологията на " Пирогов ".
 Спартан на Военновъздушни сили транспортира от София пациент до Хамбург
Спартан на Военновъздушни сили транспортира от София пациент до Хамбург

Медицинската евакуция е изпълнена сполучливо от екипаж от авиобазата във Враждебна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР