Не се знае кой е екипът, връзвал на 2 пъти

...
Не се знае кой е екипът, връзвал на 2 пъти
Коментари Харесай

Как се оправя по документи връзването на 104 г. баба в болница: крак, ръка - все тая

Не се знае кой е екипът, връзвал на 2 пъти 104-годишна пациентка във видинската болница, кои са медсестрите, които е трябвало да организират непрестанно наблюдаване през време на мярката фиксация (имобилизация).

И по какъв начин по този начин не е отразено какъв брой време е траяла тя - при позволен оптимален период 2 часа, както и за какво лекарите са записали след това в отчета си веднъж, че е закрепен...

"... низък десен крак с колан, а в мненията на ангажираните по случая чиновници се твърди, че фиксацията е осъществена с марля и бинт на дясна ръка ".

Това се споделя в известие на ИА " Медицински контрол ", която оповести резултатите, откакто се самосезира по тв репортаж и направи инспекция.

Клуб Z също описа за случая, откакто близки на столетницата показаха подозрения за нечовешко отношение в дунавския град, както и че не са й давани даже... медикаменти (нещо, което комай се удостоверява от проверяващите - б.р.).

ИАМН изрежда някои от резултатите от инспекцията си:

"... В здравната документи на лечебното заведение се съдържат данни за двукратна фиксация (имобилизация) на пациентката. Записите не съдържат реквизитите, които се изискват съгласно разпоредбите на лечебното заведение - имената на членовете на екипа, осъществили мярката, и имената на медицинските сестри, водещи наблюдението.

При втората фиксация в съответния медицински запис не е определeно нейното времетраене, което не би трябвало да надвишава оптимално избраното време – до два часа.

Документираните дейности на медицинския екип не съответстват в описателната си част със мненията им, дадени в хода на инспекцията. Съгласно медицинския запис от този ден е закрепен низък десен крак с колан, а в мненията на ангажираните по случая чиновници се твърди, че фиксацията е осъществена с марля и бинт на дясна ръка....

Анализът на здравната документи, обвързвана с ежедневния банкет на медикаментите, които пациентката е приемала преди хоспитализацията, е установил подозрения за пропуски в постоянното им даване по време на болничния ѝ престой. "

Въпреки това инспекторите на ИАМН обобщават, че не са открили данни за позволени административни нарушавания, които да попадат в обсега на контролните пълномощия на организацията и да обосновават образуването на административнонаказателни производства. Напротив - проверяващата комисия е уведомила работодателя, че са налични предпоставки за формиране на произвеждане по ангажиране на дисциплинарна отговорност според Кодекса на труда.

Иначе казано - оповестяват на видинските лекари да се санкционират сами себе си - освен това по КТ.

Отделно от това, за откритите обстоятелства и условия по компетентност са известени ОДМВР,  Районна прокуратура – Видин. Министърът на опазването на здравето е известен с писмо, добавя Българска телеграфна агенция.

Затова пък на финала се споделя, че от 28 март тече изключителна инспекция на МБАЛ и Центъра за незабавна помощ в Кърджали.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР