Няма тайна в това, че Русия отдавна разработва противосателитни оръжия.

...
Няма тайна в това, че Русия отдавна разработва противосателитни оръжия.
Коментари Харесай

Рогозин: Не е тайна, че отдавна разработваме противосателитни оръжия

Няма загадка в това, че Русия от дълго време създава противосателитни оръжия. Това заяви генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин в събота. Той направи изказването в ефира на YouTube канала " Soloviev Live ", представен от news.bg

" Противоспътниковите оръжия в Русия се създават от дълго време, в това няма загадка. Дойде моментът, когато Министерството на защитата организира тествания ", сподели Рогозин.

Според него противосателитните оръжия са нещо, което явно Русия би трябвало да има.

През ноември, Космическото командване на Съединени американски щати заяви, че Русия е свалила руския сателит " Космос-1408 " по време на тестване на противосателитно оръжие. Руската федерация на 15 ноември тествала противосателитна ракета, която " улучила съветския сателит " Космос-1408 " и основала поле от парчета в ниска околоземна орбита ".

Космическото командване на Съединени американски щати тогава дефинира дейностите на Кремъл като неуважение на сигурността в космоса. Създадените сателитни парчета представлявали опасност за галактическите кораби и задачи, принуждавайки ги да маневрират, с цел да избегнат конфликти.

Космос-1408 е изстрелян през 1982 година Този спътник е предопределен за електронно разузнаване и не работи от доста години.

Международната галактическа станция остава изложена на нараснал риск от орбитални парчета след тестванията на съветските оръжия тази седмица, заяви НАСА в четвъртък.

НАСА и Държавният департамент осъдиха ракетния удар, заявявайки, че той също излага на риск спътниците и китайската галактическа станция.

НАСА съобщи, че преразглежда идна разходка в космоса и други интервенции на станцията, с цел да оцени рисковете, преди да продължи.

Излизането в космоса за промяна антена е планувана към 30 ноември. Космическата организация също по този начин възнамерява продължаващи инспекции за евентуални вреди.

В момента МКС е дом на четирима американци, двама руснаци и един немец.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР